Dry Needling is een therapie waarbij men met een zeer dunne naald in een spier prikt om zo lokale spanning in deze spier weg te nemen.

Indien een deel van een spier zich niet ontspant en dus continu op spanning staat, kan dit pijnklachten veroorzaken alsook bewegingsbeperkingen. De pijn kan zich manifesteren ter hoogte van de gespannen spier, maar kan ook uitstralen over een veel groter gebied, zelfs ver weg van de spier zelf. Dit noemt men myofasciale pijn. 

Tijdens de behandeling gaat de therapeut eerst manueel op zoek naar spanning in 1 of meerdere spieren die de klachten van de patiënt kunnen veroorzaken. In de zone van deze spanning zoekt de therapeut naar knoopjes (triggerpoints) in de spier. Eens deze triggerpoints gelokaliseerd zijn, neemt de therapeut een naaldje en prikt deze aan. Hierdoor komt de spanning van deze spiervezels los en zo zorgen we voor een ontspanning van gans de spier.

Dry Needling is ontstaan op basis van westerse anatomische principes en is wetenschappelijk onderbouwd. “Dry” betekent droog en hiermee wil men aanduiden dat er niets geïnjecteerd wordt, het zijn dus GEEN inspuitingen.

Afspraak maken?

of