Christophe Bel

Mijn naam is Christophe Bel en ik werd geboren op 24 januari 1981 te Mol. Mijn kleuterklas en lagere school deed ik in de gemeente Dessel.

Hierna ben ik mijn middelbaar onderwijs gaan volgen in het Sint-Aloysiuscollege te Geel waar ik 6 jaar lang Latijn-moderne talen studeerde.

Al heel mijn leven ben ik geïnteresseerd en gefascineerd door het menselijk lichaam waardoor mijn keuze voor Kinesitherapie snel gemaakt was. Deze opleiding volgde ik aan de Universiteit Antwerpen waar ik mijn diploma behaalde als Master in de Kinesitherapie.

In 2005 ben ik als zelfstandig kinesitherapeut beginnen te werken in een groepspraktijk te Dessel. Ik merkte al snel dat ik meer wou weten over het behandelen van het menselijk lichaam en dus startte ik mijn opleiding als osteopaat aan de IAO (The International Academy of Osteopathy).

Mijn ambities werden gaandeweg groter en de droom van een eigen praktijk begon te groeien. In 2015 heb ik mijn eigen praktijk geopend in Retie, waar we intussen met meerdere therapeuten samenwerken om zo onze patiënten een brede waaier van therapieën aan te kunnen bieden.

Na het opstarten van de praktijk en het uitbouwen van ons team kwam er terug wat meer tijd vrij voor om mij verder te ontplooien als therapeut. Door mijn honger naar kennis en het beter willen worden in mijn therapie besliste ik nog een extra opleiding te volgen, namelijk Dry Needling.

De nadruk van mijn therapie ligt op een zeer individuele en manuele aanpak. Met mijn kennis van vele technieken uit meerdere therapieën ben ik ervan overtuigd dat ik mijn patiënten goed kan begeleiden in hun weg naar verbetering.

Lore Raeymaekers

Op 28 oktober 1993 werd ik geboren te Geel. Ik ben altijd in Mol naar school gegaan en in het middelbaar heb ik 6 jaar lang de richting Sport-Wetenschappen gevolgd op Campus Het Spoor.

Doordat ik in de richting Sport in contact kwam met anatomie en hierdoor merkte dat mijn interesse in het menselijk lichaam erg hoog was, stond mijn besluit snel vast om Kinesitherapie te gaan volgen. Deze opleiding volgde ik aan de Katholieke Universiteit Leuven waar ik mijn master diploma in de Kinesitherapie behaalde in 2016.

Mijn interesse in het menselijk lichaam was zeker nog niet uitgebloeid na het behalen van mijn master diploma en daarom volgde ik in het jaar 2016-2017 nog een Postgraduaat opleiding Manuele Therapie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Deze opleiding valt binnen The International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) en wordt gezien als een bijzondere beroepsbekwaamheid.

In 2019 volgde ik nog een opleiding Dry Needling bij Dry needling Gent. Dit is een effectieve behandeling van myofasciale triggerpoints (spanningspunten in de spieren) m.b.v. een acupuntuurnaald. Door het aanprikken van deze triggerpoints verhoogt de doorbloeding in de spier en wordt er een snellere ontspanning bekomen.

Sinds oktober 2016 ben ik aan de slag gegaan bij Christophe Bel, waardoor mijn droom om te starten in een zelfstandige groepspraktijk is uitgekomen.

De nadruk van mijn therapie ligt op een individuele en manuele aanpak gepaard gaande met oefentherapie.

Leen De Bie

Ik ben Leen, afgestudeerd in 2020 aan de KU Leuven als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als afstudeerrichting manuele therapie.

Van kleins af aan ben ik altijd al met sport bezig geweest. Hierdoor is mijn interesse in het functioneren van het menselijk lichaam en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl sterk gegroeid. Daarnaast werk ik graag samen met mensen. Mijn keuze om de richting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie te starten was dan ook snel gemaakt.

Ik wil heel graag de uitdaging aangaan om in een zelfstandige praktijk te werken en start in oktober 2020 bij Christophe Bel.

De nadruk van mijn therapie ligt op een individuele aanpak met een combinatie van manuele therapie en oefentherapie.